* R'licious rakningstips

Som vanligt delar jag med mej utav bra tips som jag hittat på internet!

 

Ska man alltid bada innan man plockar fram rakhyveln?

SVAR: Ja och nej. En varm dusch är absolut en bra idé, eftersom varmt vatten och ånga öppnar upp hårsäckarna och porerna. Att bada länge är däremot inte så smart, eftersom risken är stor att huden då tar in för mycket vatten och sväller. Huden blir då mindre mjuk och gör att rakningen blir strävare och mindre skonsam.

 

Åt vilket håll är det bäst att raka?

SVAR: Riktningen spelar ingen roll. Moderna rakhyvlar brukar vara så pass effektiva att de biter på hårstråna oavsett vilken riktning du rakar åt. Under armarna, till exempel, växer hårstråna åt många olika håll så där är det bäst att raka i flera riktningar. När det gäller elektriska rakapparater och epilatorer är det bäst att raka mot det håll som hårstråna växer i.

 

Finns det något misstag som många begår när de rakar sig?

SVAR
: Många glömmer bort att sträcka ut huden när de rakar. Istället drar de rakhyveln ovarsamt fram och tillbaka över huden, vilket kan orsaka rodnader och skärsår. Dessutom är det också lätt hänt att man missar både ett och två hårstrån på detta sätt. Eftersom huden är elastisk är det därför viktigt att sträcka ut området som ska rakas. Spänn ut benen ända ner till tårna när du rakar benen och lyft armen högt över huvudet när du tar dig an armhålorna. 

 

Jag skär mig alltid på knäna, hjälp!

SVAR: Eftersom knäna är lite knepiga att raka är det lätt hänt att vi blir lite extra ovarsamma och hårdhänta just där. Om du använder en rakhyvel är det faktiskt bäst om du rakar dina knän sist, eftersom du då har fått in den rätta snitsen på rakningen. Ett annat knep är att använda en hårborttagningscreme, som du skrapar och sköljer bort. Då slipper du garanterat skärsår!

 

Hur undviker jag att få rakfinnar?

SVAR: Genom att förbehandla och efterbehandla med milda och återfuktande produkter. Börja med att skrubba huden och använd en återfuktande duschcreme eller rakgel när du rakar. Skölj av eventuella rester och smörj in huden med en mjukgörande creme som är fri från alkohol, parfym och olja. Att satsa på en efterbehandlingscreme som motverkar rakfinnar och rodnader kan också göra stor skillnad.

 

Min rakhyvel blir gammal och slö snabbt. Kan jag undvika detta?

SVAR: Förvara din rakhyvel på ett torrt ställe mellan dina rakningar, gärna i en uppstående position  – till exempel i tandborstekoppen! Ligger den i en fuktig miljö blir bladen lätt rostiga och din rakning blir både sämre och mindre skonsam. Badkarskanten och duschhyllan är dessutom ofta full av bakterier, som kan orsaka hudirritationer och också gör att din hyvel åldras i förtid. Glöm inte heller att byta ut rakblad och/eller rakhyvel med jämna mellanrum. När den färgade listen på hyveln är helt borta är det dags för en ny.

 

Jag har jättemycket hår över hela kroppen och lider verkligen av detta. Vad ska jag göra?

SVAR: Här fungerar rakning och vaxning dåligt. Har du provat IPL (Intense Pulsed Light)? Det är ett högintensivt ljus som skjuts ner i hårrötterna och tar bort hela hårfollikeln. Behandlingen utförs i regel på hudsalonger eller hos hudterapeuter. Dessvärre är  det en ganska dyr behandling och antalet behandlingar som behövs för att håret ska försvinna permanent varierar från person till person.


Kommentarer
Postat av: Johanna

bra tips du !!! :D tackar

2010-08-09 @ 17:47:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0