* R'licious tipsen!



Här kommer lite hudtips, främst för smink men också för skötsel av huden.

Foundation – sminktips

Det kan vara en god idé att bara använda en heltäckande foundation till sena kvällar och fest. Använder du en semitäckande foundation behöver du inte heller applicera den på hela ansiktet. Har du lyckats hitta en foundation som har samma färg som din hud är det ett bra tips att bara lägga ett tunt lager på de delar av din hud du är missnöjd med, t.ex. de delar som är lite röda, där det finns ytliga blodkärl (oftast runt näsan, hakan och delar av pannan). På så sätt ser du snygg men också naturlig ut. Det finns även tonad fuktkräm som fuktar huden samtidigt som den jämnar ut färgen.

Har du svårt att hitta en foundation som går i samma ton som din hud och står och väljer mellan en mörkare och en ljusare är det ett bra tips att ta den ljusare. Pudra lite extra på näsan. Den blir ofta fet och puder får den dessutom att se mindre ut. Det finns även transparent puder som man kan använda för att fixera sminkningen.

Hudtips – krämer

överanvänd inte krämer om du inte verkligen känner att huden är torr och livlös. Har du fet hud eller blandhud, är det ett bra tips att bara använda krämerna på de torra ställena (oftast kinderna). Det finns olika sorters fuktkrämer, främst dagkräm och nattkräm. Man behöver inte slaviskt följa anvisningarna på förpackningen. Nattkrämer är ofta lite ”aggressivare” och innehåller mer fuktgivande ämnen än dagkrämer men det skiljer mycket från märke till märke och vissa märkens dagkrämer är som andra märkens nattkrämer. Tanken med en nattkräm är bland annat att det inte gör någonting om man ser lite insmord ut eftersom man ändå bara ska sova. Så använd hellre sunt förnuft än att stirra dig blind på burken.

De dyra hudkrämerna behöver inte vara de bästa. Katerina Janouch tycker till exempel att Miniderm är den absolut bästa hudkrämen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0