* R'licious tipsar, bli smal!

Det finns flera sätt att göra det på. Många dåliga, få bra.
Men det som slutligen avgör huruvida dieten blir framgångsrik eller  nt, är tyvärr bara viljestyrka. Så här maximerar du dina chanser att lyckas.

1. Börja i rätt tid

Efter ett uppbrott med killen, efter en blöt och ohälsosam semester eller bara varje måndag. Det är faktiskt så att du lär bli mer viljestark efter en ödesdiger motgång – än innan den. ”Jag ska inte äta någon julmat" eller ”Jag ska skippa alkoholen på firmafesten” är lika klassiska som ohållbara.
Tro oss.

2. Kylskåpslås efter klockan 20.00

En välbalanserad godispåse till Desperate housewives innebär svårslagen njutning. Men det kommer att döda din diet innan första reklampausen. Bestäm dig för att ingen mat ska passera dina läppar efter klockan 20.00. Jag lovar, det kommer att ge resultat direkt!

3. Skaffa dig en
Matdagbok
Om du skriver upp allt du äter under en vecka – kommer du garanterat att halvera det intaget veckan efter. Framförallt när du upptäcker allt det onödiga skräp du dunkat i dig. Se det som en tävling. Ta bort det du inte verkligen behöver och ersätt det du anser vara livsnödvändigt med kanske ett lite bättre alternativ.

4. Half your shit!

Detta är succén bakom Viktväktarna. Ät hälften, dumpa hälften. Du kommer att bli lika mätt och nöjd när hjärnan väl hunnit registrera att den faktiskt fått tillräckligt med mat i sig. Testa själv genom att spara halva mackan eller salladen, och ifall du fortfarande känner dig hungrig efter 20 minuter (vilket du inte kommer att göra) är du välkommen att fortsätta äta.

5. Choklad till frukost?

Inte riktigt, men tänk på frukost som en kung, lunch som en medborgare och middag som en tiggare. Ät ditt största mål till frukost, och minska sedan stadigt ditt intag.

6. Väg in dig

Håll koll på din vikt dagligen. Detta är inte långsiktigt (ett nervöst förhållande till vågen är förbannat osexigt) men under en viss period kan det vara bra att kolla hur din kropp fungerar. När du gick upp ett kilo över en dag, åt du kanske extra mycket fett den dagen? Bra, då vet du att just din kropp hamstrar fett. Och vad gick du inte upp ett gram av? Använd kroppen som basen i ”ditt experiment”.

7. Håll andan uppe

Ingenting går utan motivation, och naturligtvis gäller det även i kriget mot kroppen. Så glöm inte att all form av belöning är bra. En manikyr, en lap dance eller en ny bil vid varje förlorat kilo. All good.

8. Skaffa förebilder

Victoria Secrets visningar på repeat fungerar varje gång jag tappar gnistan. Det går, på nåt jävla sätt, att komma dit. Hitta ditt mål.

9. Do your math

Äter du färre kalorier än du förbränner, går du ner i vikt. Oavsett vad de rackarns kalorierna består kallas; feta, sammansatta eller kolhydratrika. De är fortfarande kalorier.
Ät färre av dem.

10. Day by day

Fuckar du upp det dag ett, styr upp dig dag två. Så kanske även dag tre och fyra går förbi relativt smärtfritt. Låt bara inte allt falla, enbart för att du tryckte i dig ett Snickers till filmen. Det är inte hela världen. Bara kompensera skiten, så är du back on track!


Kommentarer
Postat av: Filip

Skaffa en mat-dagbok? xD finns/fanns en sida som hette proana förut, handlar om anorexia det är väll något i samma stil som o halvera sin kost på 1 vecka?

2010-07-20 @ 18:53:21
Postat av: Markus

gillar bilden starkt! haha :D

2010-07-20 @ 19:14:07
URL: http://diggie.blogg.se/
Postat av: Anonym

de va bra tips ! tack :) :P

2010-07-20 @ 19:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0