* R'licious tipsen!



Du har varit på en dejt som du tyckte gick alldeles utmärkt. Du har till och med testat att byta ut ditt efternamn mot dejtens och seglat iväg på de små rosa. Men telefonen är smärtsamt tyst.


Så här ska man inte göra:

 Skippa middagen. En lång trerätters sätter press på båda och det blir lätt pinsamt tyst. Dessutom är det svårt att fira av ett brett leende när du oroar dig för om du har ruccola mellan varenda tand. En middag kan ta timmar och då kan det vara bättre att istället ta en drink eller gå på en tidsbegränsad frukost.

 Var här och nu.
Sitt inte och fundera på hur hans efternamn sitter eller vilken slags pappa han skulle bli. Fokusera istället på här och nu.

 Analysera mindre.
Försök att inte tolka allt han gör och säger. Oftast tolkar man fel ändå vilket leder till onödiga missförstånd.

 Skippa intervjuformen.
För kvinnor är det naturligt att ställa mycket frågor, men det är inget korsförhör. För många frågor kan få den utfrågade att känna sig obekväm.

 Hoppa över snacket om exkexen.
Det är visst svårare än vad man kan tro men försök att inte dra upp exet, utan låt han stanna kvar i de gömda och glömda katakomberna.

Gör så här istället:

 Hitta på något tillsammans. Hoppa som sagt över middagen och gör något aktivt istället, gå på en konsert, nöjesfält eller museum.

 Håll första dejten kort.
Fyrtiofem minuter är lagom, då hinner ni bli nyfikna på varandra och se fram emot att ses igen.

 Var dig själv fast bättre.
Var en lite bättre version av dig själv och förstärk dina bästa sidor.

 Ge genuina komplimanger.
Killar är sällan bortskämda med komplimanger. Dejtar du en riktig snygging kanske han får höra det ofta så försök istället att ge honom en komplimang för något annat.

 Förbered dig.
Ett bombardemang av frågor bör undvikas men fundera före dejten vad du vill veta och fråga saker som för samtalet framåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0