* 3 myter om mat.


Tre felaktiga påståenden om mat.


1. Fryst mat är sämre än färsk. Många tror att sushi görs på färsk lax, vilket är fel. Livsmedelsverket rekommenderar att all fisk som ska äta rå, ska ha varit fryst i minst ett dygn innan servering, för att eventuella parasiter ska elimineras. Färska grönsaker som frysts direkt efter skördning är lika nyttiga som färska och dessutom billigare.

2. Man kan inte äta för mycket av det nyttiga fettet. Enkelomättade fetter som olivolja är nyttigare för hjärtat än mättat fett, men fetthalten i olivolja är 100 procent, vilket ger en hel del kalorier.

3. Mörkt bröd är alltid nyttigare än ljust. Det är inte riktigt så enkelt. Mörkt bröd kan vara mörkt för att man använt mörk sirap. Kontrollera istället innehållet för att se hur mycket fibrer och hela korn brödet innehåller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0