* Drick mer..

När det finns mjölk, juicer, kaffe, té, coca cola...varför är det då så viktigt att dricka vatten?
Din kropp bör bestå av ungefär 70 % vatten och du förlorar vatten från din kropp genom normala kroppssysslor, som att kissa, andas och svettas. Det är alltså inget som endast sker när du tränar eller på annat sätt är fysiskt aktiv, för så vitt jag vet andas och kissar även du som inte tränar och visst svettas du också, det gör vi alla.


Hur mycket vatten rekommenderas att dricka på en dag då..?

Minst två LITER vatten varje dag krävs för att hålla vätskebalansen i din kropp på en jämn och bra nivå! Dricker du för lite vatten blir du trött, oeffektiv och kan tappa koncentrationen. Självklart finns det tillfället då din kropp förlorar mer vatten än annars och det är när du tex. tränar, är fysiskt aktiv, flyger och självklart när du befinner dig i ett varmt land eller under den svenska sommaren och då behöver du dricka ännu mer vatten!


De positiva effekterna av att dricka lagom mängd vatten på en dag...

Din koncentrationsförmåga förbättras, du blir piggare, motståndskraften mot stress ökar, din hy blir fräschare, din andningsförmåga förbättras och din matsmältningsapparat och tarmfunktion förbättras. Vatten fungerar som ett smörjmedel för din kropp.

Tips till roligare vatten: Du kan lägga i en skiva citron eller gurka i vattnet. Eller saft *ahah*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0