* Hår - Sanning elr myt?




Ett bra shampo löddrar mycket.

”Myt. Det bästa schampot löddrar minst. Löddret har inga rengörande effekt.”

Håret bör tvättas ofta. Hår som lätt blir fett ska tvättas varje dag.
”Myt. Om du tvättar håret för ofta försvinner hårbottnens skyddande yta. Detta kan leda till att hårbottnen till exempel lätt blir inflammerad. Tvätta håret med 3-4 dagars mellanrum. Fet hårbotten kan bero på dåliga matvanor. Sluta med fet mat och använd schampo som passar din hårbotten.”

Silikon behöver inte undvikas.

”Sanning. De silikoner som finns i dagens hårprodukter skadar inte håret.

Applicera balsam endast i hårtopparna.
”Myt. Applicera alltid balsam i hela håret, också i hårbottnen. Hårets fjällskikt öppnas längs hela hårstrået, så balsam behövs i hela håret. Längden spelar ingen roll, balsam på bara!

Kamma inte vått hår.
”Myt. Vått hår kan och bör kammas. Applicera gärna balsam med kam i fuktigt hår. Håret är elastiskt och klarar mycket väl av att kammas när det är vått. Om håret har dålig kvalitet ska det klippas regelbundet, så att nytt och friskt hår kan växa fram.”

En spänd hästsvans orsakar hårfall.
”Sant. En för spänd hästsvans kan orsaka håravfall som kan vara permanent. Hästsvansen kan rycka ut hårets papill från hårbotten så att inget nytt hår kan växa ut.”

Man ska inte färga barns hår.
”Sant. Färga absolut inte barns hår, inte förrän de kommer i puberteten. Talgkörtlarna som skyddar hårbottnen aktiveras först i tonåren. Före det kan kemikalierna från hårfärgen tränga in i huden och orsaka allergier.”'

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0