* R'licious tipsar!


Förhållandets upp- och nedgångar

Vi förändras hela tiden och det gör även våra relationer. Det som började som en jämspelt relation måste vårdas ömt så att ni inte växer ifrån varandra. Här får du en guide till hur ni har det bra tillsammans genom livets alla spännande faser.

Nyförälskade

Allt är rosenrött och du är säker på att du har träffat den rätte. Du ser de allra bästa sidorna hos honom och visar också de bästa sidorna av dig själv.

TIPS:
Försök att inte bedöma förhållandet efter hur ni är nu. Ni visar verkligen era bästa sidor. Han tror att han äntligen har mött en kvinna som vill ha sex varje dag. Och hon tror att hon äntligen har mött en man som också älskar timslånga intima samtal om livet, döden och kärleken. För så är det att vara nyförälskad.

Efter 1 år

Nu känner ni varandra bättre och ser den rätta personen genom de rosafärgade, förälskade dimmorna.

TIPS:
Respektera att ni är olika. I början fokuserade ni på allt det ni hade gemensamt. Nu börjar ni upptäcka olikheterna. Så ge plats, var generös och försök inte ändra på den andre.

En klassisk konflikt är att han nu verkligen känner att förhållandet är på plats och går bra - och att han då kan lägga sin energi på något annat. Hon tycker däremot att de har ett bra förhållande - och det ska det arbetas på!

Efter 3 år

Djupare behov börjar komma fram, om ni t ex ska ha barn eller ej.

TIPS:
Behov kan inte diskuteras - de finns bara. Så det är viktigt att vara ärlig. Hon kan t ex ha ett stort behov av att skaffa barn, men om han inte känner för det ska hon inte slå undan det med att det inte är så viktigt. I hopp om att han kommer att ändra sig.

Efter 5 år

Jippi - nu har två blivit tre! Känslan av gemenskap i förhållandet och av att verkligen ha något gemensamt är på topp.

TIPS:
Njut av gemenskapen och "spara" känslan - alltså bevara lyckokänslan över att ha en stark gemenskap, ett gemensamt projekt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0