* R'licious tipsar!

Ögonsmink – Hur skall man lägga ögonskugga?

Välj först en färg på ögonskugga som passar din ögonfärg. Använd tabellen nedan endast som en vägledning för färgschema:

Bruna ögon:

Ljusbrunt Mörkbrunt Svart
Silver Grått Svart
Ljuslila Mörklila Svart


Blå/grå ögon:

Ljusblått Blått Svart
Silver Grått Svart
Rosa Rött Mörkbrunt
Ljusgrått Turkost Svart


Gröna ögon:

Ljusbrunt Mörkbrunt Svart
Silver Grått Svart
Ljusgrönt Mörkgrönt Svart


Som du ser går varje schema från ljusare till mörkare färg på ögonskugga. Du kan givetvis välja endast två av färgerna och till vardags kanske bara en för att få en naturligare look. Huvudsaken är att grundprincipen är klar. Gör nu så här:

  1. Börja med den ljusaste färgen på ögonskugga och täck hela ögonlocket hela vägen upp till strax under ögonbrynet. Du kan även lägga lite av den ljusare färgen på undersidan av ögonvrån (se bilden nedan).
  2. Ta sedan den näst ljusaste färgen på ögonskugga och måla från mitten på ögonlocket och utåt. Lägg inte ögonskuggan lika högt upp mot ögonbrynet denna gång. Var noga med att övergången mellan färgerna blir snygg och naturlig. Använd en tops för att åstadkomma detta.
  3. Till sist, ta den mörkaste ögonskuggan och lägg den vid yttre ögonvrån i en sorts uppåtgående triangel. Var även här noga med övergången mellan ögonskuggorna. Du kan också lägga lite av den mörkaste ögonskuggan under den undre fransraden så att den möter samma färg på ögonlocket. Var dock ganska lätt på handen så att resultatet inte blir alltför hårt och kantigt.

lägga ögonskugga
Så här kan det till exempel se ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0