* R'licious tipsen!



Genom att äta och dricka rätt före och efter din träning kan du maximera effekten. Träningen, vilket gör det extra viktigt att tänka på vad man äter före och efter passet.

 Ibland kan det vara frestande att skippa mellanmålet eller frukosten för att gå ner i vikt, men här gäller det att tänka om. Skaderisken ökar om du tränar på tom mage och dessutom orkar du mindre. En promenad innan frukost är inga problem, men om det rör sig om mer intensiv träning bör man äta innan.

 En vanlig missuppfattning är att man ska frossa i kolhydrater före träningen, men vill du gå ner i vikt är det en dålig idé.
– Vill man bränna fett förlorar man på att äta kolhydrater precis före, eller under, träning. Dricker man en energidryck upphör fettförbränningen direkt, då bränner kroppen nästan bara kolhydrater istället, säger Stefan Branth, läkare och nutritionsforskare till Aftonbladet.se.

 Frukt, yoghurt, keso och fullkornsbröd är bra mat före träning. Och gärna ett par timmar innan träningen så att du varken är för mätt eller hungrig.

 Istället bör man satsa på en balanserad kost med både kolhydrater och proteiner ett par timmar före passet. Efter träningen behöver man fylla på med energi snabbt för att kroppen ska kunna återhämta sig. Även här är en kombination av kolhydrater och protein bra.
– Välling är jättebra. Inom en halvtimme ska fylla på depåerna lite grann, säger Stefan Branth till sajten.

 Om man inte äter efter träningen får kroppen problem med att bygga upp muskler, därför ska man försöka få i sig något så snabbt efter träningen som möjligt. Yoghurt, en skinksmörgås eller välling är bra tipsar Stefan. Eftersom vi gör av med en hel del vätska under ett träningspass är det även viktigt att fylla på med mycket vatten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0