* R'licious tipsen!


I höst kan man faktiskt använda hela färgspektrat av röda nyanser, från orange till mörkrött. Möjligheterna är många, det finns oändligt av nyanser att välja mellan. Det viktigaste är att hitta nyansen som passar just dig.



 Många tycker att läppstift är det svåraste makeupköpet och det ligger faktiskt något i det. När det gäller läppstift kan man inte bara följa trenderna, det gäller att hitta nyansen som framhäver det allra bästa i ditt ansikte.

 När du ska välja färg ska du utgå från din hudton. Har du kalla undertoner ska du välja en kall färg på läppstiftet, alltså en färg med en aning blått i. Har du varma undertoner, väljer du en varm färg som går mot orange eller brunt.

 Har du gula tänder ska du se upp med röda läppstift som innehåller gult. Ett rött läppstift med en aning blått i kommer göra att tänderna ser vitare ut.

 Faktorer som ögonfärg spelar också in och det är små nyansskillnader som får ditt ansikte att ”poppa”. Därför är det viktigt att alltid be att få prova läppstiftet innan du köper det. Då kommer du se om du passar i färgen eller inte.

 Vill du använda en lipliner, se till att den är i samma färg som läppstiftet. Applicera liplinern över hela läpparna för att undvika streck när läppstiftet börjar försvinna. Applicera ett lager läppstift och bit av överflödig färg på en pappersservett, innan du applicerar ytterligare ett lager.

 Har du röda läppar kan du med fördel hålla resten av ansiktet naturligt. Håll huden matt och ren, men använd gärna lite rouge på kinderna för att balansera munnen. Ögonen bör sminkas i neutrala, jordiga färger som brunt, grått och grönt. Till fest blir det lite extra glamour med en kraftig eyeliner på ögonen i stil med Marilyn Monroe. Avsluta med två lager mascara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0