* R'licious tipsen!

Vill du bara dra täcket över huvudet och försvinna när mensen kommer? (VeckoRevyn ger dig enkla tips på hur du kan lindra mensvärken!) 

 



Rör på dig

Även om du helst skulle vilja dra täcket över huvudet och bara sova så kan en promenad eller ett lättare träningspass hjälpa mot jobbig mensvärk. När du rör på dig ökar nämligen blodets genomströmning i kärlen och syresätter vävnaderna vilket gör att du slappnar av och känner dig bättre.

Värm magen

Att kura ihop sig med en varm filt eller tröja mot magen kan göra underverk, särskilt om du drar upp knäna mot magen och ligger i fosterställning. Ett hett tips är att skaffa en vetevärmare som du snabbt värmer upp i micron eller i ugnen. De är helt naturliga och håller värmen i upp till en halvtimme. Försiktig massage på området där du har som mest ont kan också lösa upp spänningar.  

Onanera

Du kanske inte känner dig som ditt sexigaste jag, men faktum är att spänningarna släpper när du onanerar och för många är orgasm en riktigt bra metod för att lindra mensvärk.

Lyxa till det

Helt ovetenskapligt, men inte dumt alls är att unna sig något extra när man känner sig lite ynklig. Köp något gott till middag, hyr en härlig film eller unna dig någon form av skönhetsbehandling. 

Värktabletter

Om inget hjälper, fråga efter värktabletter som hjälper mot mensvärk på närmaste apotek. För riktigt allvarliga värkar finns även receptbelagda tabletter. Kontakta läkare eller ungdomsmottagning om du är orolig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0