* Morotens oanade kraft




Morotens oväntade effekt på huden

Äter du morötter, plommon eller persikor? Dessa mörkfärgade frukter och grönsaker uppmuntrar nu forskare oss att äta. Nya studier visar pigmenten i grönsakerna och frukterna gör oss mer attraktiva.



Forskare från University of Bristol och
University of St Andrews bekräftar resonemanget ”du blir vad du äter”. De har genom forskning sett att de som äter mycket pigmenterade frukter och grönsaker, förändrar sin hudfärg och sin huds utseende.

Genom tester har de kommit fram till att förändringen anses vara attraktiv. Huden ska upplevas som fräschare, friskare och jämnare färgad.

Det är de mörka karotenoidpigmenten
som påverkar vår hud mest. Forskarna ser likheter mellan vad vi människor tycker är attraktivt och vad som anses attraktivt i djurriket. Fåglar och fiskar använder sig också av karotenoider för att synas bättre och attrahera partners.
– Denna forskning har gett oss intressant förståelse om hur det vi äter kan påverka vårt utseende, säger Doktor Ian Stephen, en av studiens ansvariga.

– Att ha en fräsch hy
är en viktig faktor för många som bedömer hur attraktiv man ser ut att vara. En hälsosam diet med mycket frukt och grönt, är det bästa sättet att ge sig själv en naturligt attraktivare hy, säger Doktor Ian Stephen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0