* R'licious tipsen!




Tumreglerna för ett vackert hår

Alla kan få ett snyggt långt hår men då gäller det att vårda det på rätt sätt. Här följer sju tips för ett friskt svall.

Tänk på maten
Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Det finns ett flertal kosttillskott på marknaden för just hår, naglar och hud som kan vara ett bra komplement till din kost.

Klipp inte för mycket
Hår växer ungefär 1 cm i månaden. Går du till frisören varje/varannan månad och klipper av 3-4 cm kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om.

Var försiktig
Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar.

Undvik stylingredskapen
Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

Återfukta på djupet

Om det är en hårprodukt som får kosta lite mer så är det en djupverkande inpackning. Investera i en produkt för just din hårtyp. Har du färgat hår bör du välja en variant som bevarar färgen, har du blonderat hår behöver du mycket fukt. Fråga en professionell frisör om hjälp om du är osäker.

Rengör dina borstar
Fett, smuts, damm och döda hudceller är lite av det snusk som finns i dina borstar och kammar. Därför är det viktigt att rengöra dem regelbundet.

Välj rätt håraccessoarer
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0