* R'licious tipsen!




Så får du en felfri hud

Vanskötta pormaskar kan lätt förvandlas till akne om de blir inflammerade. Följ stegen nedan för att hålla huden porfri och fräsch.

Steg 1: Börja dagen med bra hudvård. Välj en mild ansiktstvätt som du använder morgon och kväll. Undvik tvål och oljiga produkter som kan täppa igen porerna.

Steg 2: Att peela ansiktet en gång i veckan är ett måste. Skrubbkrämer tar bort döda hudceller och ger huden lyster. Massera peelingkrämen försiktigt i fuktigt ansikte och skölj.

Steg 3: Två gånger i veckan kan du unna dig en välbehövlig ansiktsmask. Feta hudtyper med hög produktion av sebum kan välja en ansiktsmask baserad på lera. Den varianten rengör och tar bort överskottet av sebum. Applicera på rengjord hud i drygt tio minuter och skölj.

Steg 4: Försök att inte attackera pormaskarna och skapa med naglarna. Börja med att mjuka upp huden med en varm handduk som du pressat mot ansiktet. Därefter tar du en pappersbit under naglarna och tryck försiktigt med fingrarna på pormaskarna.


Därför drabbas du av pormaskar

Pormaskar uppstår inte på grund av dålig hygien, utan hos hormonerna som producerar hudfett (sebum). När döda hudceller täpper igen porerna uppstår pormaskar. Och om pormasken är ”öppen” kommer det in smuts i form av hudavlagringar och sebum i kontakt med luft, vilket ger pormasken sin mörka färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0