* R'licious tipsen!


Den torra och fnasiga vinterhyn är nästan synonymt med det kalla vintervädret. Den torra luften inne i kombination med kylan utomhus suger ut mycket av fukten i huden, och därför kan man behöva hjälpa huden på traven med fuktgivande krämer


 PUNKTBEHANDLA

Har du vissa partier i ansiktet som är extra torra? Massera in en riktigt fet kräm på de torraste partierna och smörj in resten med en fuktgivande ansiktslotion. På så sätt får alla områden den fukt och det fett de behöver!

 FUKTA INTE INNAN DU GÅR UT
Smörj inte in dig med fuktlotion precis innan du går ut i minusgrader. Om ansiktet är blött blir det ännu kallare och då får du bara motsatt effekt. Satsa hellre på att smörja in ordentligt precis innan du går och lägger dig, så får huden flera timmar på sig att absorbera och mjukas upp.

 VÅGA FRÅGA

Var inte rädd för att fråga personalen i butiken när du ska köpa en ny ansiktskräm. De är ofta kunniga, och kan tipsa dig om helt nya produkter. Har du tur kan du få med dig prover på olika krämer så att du kan testa hemma innan du investerar i en ny favorit.

 SKRUBBA

Har du varit torr en längre tid? Då kan du ha hudrester kvar som behövs skrubbas bort. Eftersom huden i ansiktet är väldigt känsligt är det viktigt att du är försiktigt, här funkar det inte med en vanlig kroppskrubb. Börja med att tvätta ansiktet noggrant i ljummet vatten. När ansiktet fortfarande är blött skrubbar du försiktigt och löst med en mjuk handduk i små cirklar över hela ansiktet. Skölj sedan av ansiktet och smörj in med fukt och fett!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0