* R'licious tipsen!




Stressa av på 10 minuter


Det är svårt att filtrera alla intryck som möter oss i dagens samhälle och i en förlängning kan det resultera i att man blir överkänslig för ljus, ljud och buller men genom att träna upp förmågan att fokusera på en sak i taget kommer din koncentrationsförmåga förbättras.

Walter Osika är stressforskare och hjärtspecialist. Han har en framgångsrik övning som ger ett inre lugn.
Gör det till en vana att ta 10 till 20 minuter om dagen att gå igenom kroppen med en kroppscanning. Träna på att du inte är dina känslor och tankar som kommer och går. Då kan du komma till ett inre lugn som gör att du kan ta mer välgrundande beslut

Lägg 10 till 20 minuter om dagen på den här avslappningsövningen.


 Lägg dig på en matta, sängen eller sitt avslappnat. Benen ska vara lite åtskilda och fötterna får gärna falla ut mot sidorna. Armarna ska vara utefter sidorna på kroppen.

 Blunda och ta djupa andetag. För varje utandning ska du slappna av lite i hela kroppen.

 Känn efter hur det känns i kroppen. Är det varmt, kallt, trycker det, kliar det?

 Gå igenom hela kroppen, tårna, fötterna, benen, magen, ryggen, bröstkorgen och båda armarna med början i fingertopparna. Låtsas att du andas rakt in i armarna, ner i fingertopparna och sedan ut igen.

 Föreställ dig att du andas med ansiktet som om det var en enda stor näsborre. Föreställ dig sedan att du andas med hela kroppen som om den var en enda stor lunga. Avsluta genom att sträcka på dig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0