* R'licious tipsen!




Lär dig motstå frestelserna

Din målsättning är att äta en nyttig och balanserad kost. Men sedan kommer sötsuget och du kan inte låta bli att nalla på den stora chokladkakan i kylskåpet. Tipsen som kan hjälpa dig stå emot sockersuget.

 Du känner dig alltid hungrig
Regelbundna, välbalanserade måltider med magert protein, långsamma kolhydrater och mycket grönsaker är a och o när det gäller att hålla dig till en nyttig kost. Hoppar du över måltider eller äter för små portioner blir du hungrig mellan målen.

Äter du tillräckligt med ändå blir hungrig kan det vara uttråkelse eller törst som ligger bakom. Drick ett stort glas vatten, vänta i tio minuter och se om suget går över. Du kan också ta en rask promenad – motion har visat sig dämpa hunger.

 Desperat efter godis och chips

Att aldrig äta något onyttigt gör inte livet särskilt roligt. En liten chokladbit är ingen fara – tricket är att hålla det till små portioner. Undvik därför att köpa på dig massor av sötsaker till hemmet som du ändå inte kan låta bli. Köp endast så mycket du tänkt äta.

 Du är sugen på alkoholhaltiga drycker

Middagar, after works, evenemang, ja det bjuds på många tillfällen där det serveras alkohol, och hur roligt är det att skåla utan ett glas bubbel? Tricket är att se till att hålla dig till ett eller två glas. Sippa långsamt och få glaset att räcka hela kvällen. När drinken är slut kan du ta en mineralvatten, så att du ändå har ett glas att hålla i handen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0