* R'licious tipsen!




Så framhäver du ögonen

Make up-artisten William Värnild vet hur man sätter ögonen i fokus.

Om man har mindre ögon och vill få dem att se större ut, hur går man tillväga?
– Jobba med att ge ögat en noga formad globlinje i en mörkare nyans. På den rörliga delen på själva locket jobbar du med lite ljusare skugga. En lösfrans ger ögat ett tydligt lyft och öppnar upp ordentligt. Även ett välmarkerat bryn ger området runt ögat ett bra lyft.

Och om man har stora ögon och vill få dem att se mindre ut?

– Lite beroende på vad man har för typ av ögon kan man jobba med lite olika tekniker. En av dem är att markera med svart penna inför fransraden både upptill och nertill för att rama in ögat. Ett annat bra knep är att jobba med ögonskugga över den rörliga delen ända in mot näsroten för att även här rama in.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en jämn linje med eyeliner om man är darrig på handen?

– Börja alltid i ytterkant, då har man som mest på penseln, och jobba in mot näsroten. Ha ett gäng tops som du kan korrigera med i efterhand. Ta hjälp av din fria hand och håll produkten med lätt hand.

Det är lätt att få klumpiga fransar, finns det något sätt att undvika det?

– Börja i fransroten och rugga till så du får ordentligt med mascara nära fransraden. Sedan jobbar man med lätt hand på längderna max två gånger, därefter toppar du för att ge dem ett fylligt intryck. Men viktigt är att inte kladda för mycket på själva längderna.

Hur får man en ögonskugga att fästa så att den sitter länge?
– Genom att grunda ordentligt med en eyeprimer. Därefter applicerar du lite concelaer, ett tunt lager punder och sedan skuggan.

Vilka ögonskuggor passar till en solbränna?
– Det beror på vilken hudton man har och hur brun man blivit. I vår är nyanser som orange och champagne en hit på ögonlocket.

Finns det någon ögonremover som är extra skonsam mot känsliga ögon?

- "Dual active remover" från Make Up Store är den absolut bästa. Sedan har även Helena Rubenstien en gammal veteran som är riktigt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0