* Stäng av teknologin




Tekniken gör det svårare att sova

I dag tillbringar vi allt mer tid med att titta på tv, surfa i mobilen och läsa på iPaden om kvällarna. Det gör att vi får svårare att somna och färre timmar sömn, menar forskare.

Har du svårt att sova om nätterna? Då kan det vara dags att dra ner på surfandet och tv-tittandet på kvällen, menar amerikanska forskare.

Vi använder allt mer
hemelektronik om kvällarna och de sena tv-programmen, sms:andet och surfandet på datorer, läsplattor och smartphones gör att vi får svårare att komma till ro när vi väl går och lägger oss.

En studie utförd av National Sleep Foundation i USA visade att nästan 95 procent av de tillfrågade använder någon typ av elekotronik under timmen innan de går och lägger sig. Många väcks också av sms, mejl och telefonsamtal under natten.
 
Två tredjedelar uppgav att de får för lite sömn under veckan och forskarna tror att elektronikanvändandet till stor del ligger bakom problemet. Att exponeras för artificiellt ljus innan sänggåendet kan störa kroppens produktion av sömnhormonet melatonin och göra att man känner sig pigg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0