* R'licious tipsen!




Hälsovanorna som får dig att leva längre

Du behöver inte flytta till en grekisk bergsby och dricka yoghurt hela dagarna för att få ett långt, friskt liv. Här är istället 5 enkla vanor som gör ditt liv hälsosammare.

1. Ät frukt och grönt. Ingen större överraskning – frukt, bär och grönsaker är bra att äta om du vill leva länge. Då sänker du bland annat risken att drabbas av en stroke.

2. Drick fem glas vatten om dagen. Jämfört med män som dricker två glas vatten om dagen halverar du då din risk för en dödlig hjärtattack, enligt en studie från Loma Linda University.

3. Stanna hemma när du är sjuk. Att släpa sig till jobbet trots att du egentligen borde ligga nedbäddad lönar sig inte. Enligt en brittisk studie är risken högre att drabbas av en hjärtattack om du jobbar när du är sjuk.

4. Skratta regelbundet.
Att ett gott skratt förlänger livet stämmer verkligen. Titta på roliga YouTube-videor i 15 minuter om dagen, så förbättrar du blodflödet till hjärtat, visar forskning från University of Maryland.

5. Mumsa choklad. Kakao är bra för hjärtat och motverkar hjärt- och kärlsjukdomar. Och det gäller inte bara mörk choklad, även om den naturligtvis är bättre. En till två rutor choklad om dagen räcker för att få de positiva effekterna.

(Källa: improv.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0