* R'licious tipsen!



De vanligaste missarna

Hälsobluffarna blir allt fler så låt dig inte luras. Vart du än tittar ser du löpsedlar och annonser som beskriver hur du tappar vikt snabbt med hjälp av piller, maskiner och drycker.


Slimmad med piller
Så kallade bantningspiller som påstår att du ska tappa kilon genom att äta dem utan att motionera fungerar inte. Det är endast receptbelagda viktminskningspiller som fungerar och de skrivs endast ut till överviktiga.

Fett gör dig tjock

Det finns många kostexperter som påstår att fett är skadligt om du vill gå ner i vikt, men det stämmer inte. Om du utesluter fett från din kost kommer kroppen inte att fungera som den ska och du kommer inte tappa kilon. Äter du för lite fett går kroppen på sparlåga och kommer inte att vilja göra sig av med några kilon. Det finns dock nyttiga och onyttiga fetter. Nyrriga fetter finns i exempelvis avokado, lax, oljor, frön och nötter. Transfetter är industriellt fett och detta bör du alltid undvika för kroppens skull.

Smal utan ansträngning

Det finns många manicker som lovar det ena och det andra. Bland annat vibrationsbälten, vibrationsplattor, elektriska apparater som utlovar magrutor och märkliga krämer som slimmar till kroppen. Detta är bara rent påhitt. Ekvationen är enkel, rör du dig inte, så går du inte ner i vikt. Hoppa över apparaterna och lägg pengarna på ett gymkort istället.

Plåstra om dig ner i vikt

Plåster som sägs öka din ämnesomsättning är bara bluff. Det finns ingen som helst vetenskaplig bakgrund till att detta över huvud taget skulle fungera. Att gå ner i vikt är tufft och att tappa kilon med ett plåster fungerar tyvärr inte.

(Källa: Dietguiden.com)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0