* Stå över ursäkterna



De vanligaste undanflykterna

Vi vet att motion och bra kost behövs för att hålla oss i form. Men det finns många ursäkter varför vi aldrig kommer igång.

”Jag har inte tid”
Du har mycket på jobbet, partner, kompisar och ingen tid över till träning? Se träningen som en positiv energikälla i din vardag istället för ett trist stressmoment. Börja med att planera in en fysisk aktivitet i veckan och öka allt eftersom. Gå igenom ditt veckoschema. Har du någon lucka på morgonen eller på kvällen? Vardagsmotion är ett annat alternativ. Gå eller cykla till jobbet istället för att åka kommunalt.

”Jag är en kolhydratjunkie”

Du försöker sluta äta kolhydrater men misslyckas. Alla är vi väl ense om att förbud får oss att vilja ha ännu mer? Tillåt dig därför att äta kolhydrater, men med måtta. Välj långsamma kolhydrater istället för snabba. Unna dig godsaker emellanåt.

”Det är inte kul att träna”
Du är inte ensam om att tappa motivationen och känna olust inför ett träningspass. Gör träningen till en rutin och belöna dig med något gott efter en bra träningsvecka. Hitta en träningspartner, det blir roligare när man är två.

”Jag blir aldrig mätt”

Du gör ditt yttersta för att gå ner i vikt och kämpar med diverse dieter och bantningsmetoder, men känner dig alltid hungrig. För att hålla vikten och för att känna dig mätt krävs regelbundna måltider och nyttig mat. Byt ut skafferiet till fullkorn, grönsaker, frukt och kött. Skippa ljust bröd, läsk, juice och framförallt de smarriga drinkarna på krogen. Hoppa aldrig över en måltid. Tre mål om dagen plus mellanmål, genom att välja fler mindre portioner krymper du din magsäck. Glöm inte heller att dricka vatten – det rensar kroppen och mättar.

”Det händer ingenting”
Du har börjat träna men ser inga resultat. Synliga resultat ges inte över en natt. Att gå ner i vikt på rätt sätt tar tid. Men vikten är inte det enda som är väsentligt, utan det är att du mår bra och får energi av din träning. Ett tips för att se resultaten är att fota sig själv i underkläder och mäta dig med måttband (midja, överarmar och lår). Jämför du måtten varje månad ser du garanterat resultat.

(Källa: imp.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0