* R'licious tipsen!



Öka livslängden på din färgning

Stylisten Sharon Dorram-Krause färgar håret på bland andra Uma Thurman, Kate Winslet och Julia Roberts. Här är hennes bästa tips för hur du får färgen att räcka längre.

Använd rätt schampo och balsam
Hårvårdsprodukter med ord som "colour protect" i namnet hjälper faktiskt till att vårda din hårfärg, säger Sharon Dorram-Krause till Allure. Välj därför ett färgbevarande schampo och balsam och undvik schampon som innehåller mycket sulfater.

Ta hand om stråna på solsemestern

Åker du till solen i vinter? Se då till att vårda håret ordentligt. Poolvatten innehåller kopparsulfat, som kan få ditt hår att utveckla en grön eller orange nyans. För att skydda håret kan du krama i några droppar babyolja i ditt hår innan du tar ett dopp i poolen. Skölj av håret med vanligt vatten så fort du kan efer doppen och schamponera samma kväll.

Packa in håret
En vårdande inpackning en gång i veckan håller både håret och färgen i trim. Sharon rekommenderar en "hot oil"-behandling, som du kan göra på salong eller hemma. Fördela oljan i håret och blås med en hårtork för att få oljan att sjunka in i hårstråna. Låt verka i 10 till 30 minuter innan du sköljer ur den.

Filtrera vattnet
Vatten är den största boven som får hårfärg att blekna, då vattnet innehåller mineraler som kan förändra din hårnyans. Ett filter i duschmunstycket han ta bort några av de ämnen som påverkar din hårfärg negativt.

(text: © improveme.se)


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Sv; Hej! Tack så mycket! :D

2012-01-04 @ 17:54:48
URL: http://knasryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0