* Knep mot celluliter


 Crèmetricket:
Många är crèmerna som "lovar" att få bort apelsinhuden. Enligt Amelle Souraud, kommunikatör på Chanel, kan rätt ingredienser i en crème påverka ända ner i underhuden där problemet sitter. Bra ingredienser är t ex ginkgo biloba (lövträd) som har dränerande effekt. Och olika varianter av koffein som sägs ge cirkulationen en ordentligt skjuts. Räkna dock inte med att smörja bort groparna på en månad, det tar längre tid än så. Kör gärna en kur morgon och kväll i tre månader för effekt.

 Djupmassage:
Lipomassage, eller endermologie, är djupmassage med en speciell apparat. Behandlingen utförs på salong. Du får dig en kroppstrumpa och hudterapeuten markerar vilja områden som ska behandlas och sedan dammsugs huden med ett munstycke med små rullar som riktas åt olika håll. Minst fyra behandlingar behövs för att det ska bli effekt. Massagen stretchar fibertrådarna mellan fettcellerna så att huden inte blir lika bullig, och frigör dessutom energi. En snabb promenad direkt efter behandlingen hjälper till att "bränna upp" de frigjorda fetterna. En behandling kostar ca 500 kr (kolla mer på www.dinsalong.se)

 Hollywoodtips:
Minst tolv glas vatten om dagen, kaliumrik kost och varierad motion. Det är kändistränaren Gunnar Petersens recept för att få bukt med celluliterna. Mannen som bland annat håller Sylvester Stallone i form menar att motion inte bara har en positiv effekt på vikten, det ger också bättre spänst åt musklerna med resultat att celluliter blir mindre framträdande. Kortare träningspass är ofta det optimala enligt Gunnar, som förespråkar cykling, promenader i terräng och att gå trappmaskin.

 Skrubba och borsta:
När huden skrubbas eller borstas kommer cirkulationen i gång och slaggprodukter under hudytan försvinner. Men precis som med alla andra metoder gäller det att vara väldigt uthållig. Torrborstning i fem minuter varje dag krävs för att få huden spänstigare. Läs mer om torrborstning här.

 Dolda knep:
Det absolut snabbaste sättet att "bli av med" celluliterna är att dölja dem. Både brun-utan-sol-crèmer och kroppskrämer med lite skimmer gör att huden ser jämnare ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0