* Visste ni att.. ?

Alkohol är Sveriges mest älskade och hatade dryck. Alkohol väcker starka känslor och skälen till det är många. Men vad vet vi egentligen om denna lömska dryck och hur mycket sprit konsumerar vi egentligen i detta avlånga land?
---
 Alkohol hämmar leverns nedbrytning av fett. Dricker man en halv flaska vin om dagen i några veckor, slutar levern helt att förbränna fett. Avstår man kan levern återfå fettförbränningsförmågan men det tar cirka en månad.

 Varje år dricker svensken i snitt nio liter alkohol. Kvinnor dricker hälften så mycket som männen och den största alkoholkonsumtionen finns i åldersgruppen 20-25 år.

 Trots det väljer många ungdomar att inte dricka. Drygt 30 procent av niondeklassarna avstår från alkohol. Även i tvåan på gymnasiet går alkoholkonsumtionen ner för killarna. Samtidigt har de grupper som dricker, börjat dricka mer.

 Det är hjärnan som tar stryk vid stordrickandet på helgerna, och levern som tar stryk vid daglig alkoholkonsumtion.

 Ett gympass dagen efter är en dålig idé och kan vara direkt skadligt. Risken för skador ökar när man är bakfull eftersom tekniken blir sämre och musklerna är stelare. Avstå från träning ett dygn efter att du druckit.

 Förutom fett är alkohol det mest kaloririka vi har varför det också är en av de främsta orsakerna till att män drabbas av bukfetma. Vill du spara på kalorierna ska du hoppa över söta drinkar och öl och istället dricka vin.

 Män anses kunna dricka två glas vin om dagen utan att kroppen tar stryk, kvinnor ett och ett halvt glas.
---


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0