* Din kropp åldras olika




Så åldras din kroppshydda

Visste du att ditt hår kan bli sju år gammalt och din hud drygt en månad? Se hela listan nedan.

Huden, 1 månad gammal
Huden har olika lager och det översta förnyar sig genom peeling. Men det finns faktorer som påverkar de djupare lagren, så som tobak, alkohol och sol, vilket gör att det översta skiktet har svårare att återhämta sig. Det ger i sin tur rynkor i förtid och ett glåmigt intryck, så ta hand om huden, undvik tobak och ät nyttiga fetter som finns ibland annat lax, avokado, nötter.

Naglarna, 1 år
Beroende på hur långa naglar du har är de ungefär tio månader gamla, då naglar växer i snitt 2 mm i månaden. B-vitamin är bra för den som har sköra naglar som växer sakta.

Håret på hjässan, 7 år

Visste du att ditt hår kan bli upp till sju år gammalt? Därefter lossnar strået och ett nytt växer ut. Normalt växer håret ungefär en centimeter i månaden. Om du sparar till långt hår kan du köpa ett tillskott med B-vitamin som är toppen för hår, hud och naglar.

Ögonfransarna, 3 månader

Vanligtvis tappar man ungefär fem fransar per dag. Det tar cirka tre månader för dem att växa ut igen och för att de inte ska lossnar fort ska man undvika att gnugga sig i ögonen. En mild ögonremover hjälper även fransarna på traven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0