* Del 1 !

Del 1: 14 dagar till ett hetare sexliv !



Precis som med många andra saker måste man jobba för att hålla attraktionen och lusten levande. Här är tipsen som ger dig ett roligare och mer prioriterat sexliv på 14 dagar. Det här är del 1 av totalt 5 delar.

 Dag 1.

Boka in kvalitetstid. Hitta 10-15 minuter varje kväll för att prata om vad ni vill ha ut av de här 14 dagarna. Ta en promenad efter middagen eller viska om det innan ni släcker lampan. En daglig ”check-in” är ett av de bästa sätten för att omedelbart känna större samhörighet, säger sex- och relationsexperten Mary Jo Rapini.

Fem saker du är nöjd med på din kropp. En studie från Texas University fann att kvinnor med bättre självkänsla hade mer sexlust än kvinnor med dålig självkänsla. Mer än 20 procent av kvinnorna säger att sexlusten påverkas negativt av deras kroppskomplex. Skriv ner fem saker du är nöjd med på din kropp och fokusera på dem.

 Dag 2.

Ligg kvar när väckarklockan ringer. Ta 30 sekunder till att bara gosa och titta in i varandras ögon.

Avskedskyss. Ge varandra en (lång) avskedskyss och försök att få in det som en lika självklar morgonrutin som tandborstningen.

Lugna sinnet med yoga. Du behöver inte vara ett yogaproffs för att lära dig att fokusera på nuet. Många kvinnor har svårt för att koppla bort vardagsstressen vilken har en negativ inverkan på sexlusten.

Sätt på dig något sött. Skippa den där urtvättade t-shirten när du går och lägger dig och sätt på dig något sött. Det är ett enkelt sätt att visa för din partner att du inte tar honom för given.

 Dag 3.

Ha morgonsex. Även om du är trött, din andedräkt känns dålig och du vill komma tidigt till jobbet – skippa ursäkterna. I teorin finns det stora fördelar med morgonsex. Kortisolnivåerna peakar vilket gör att energin för att orka ha sex finns där, dessutom frigörs hormoner som oxytocin av sex, vilket håller ditt humör uppe hela resten av dagen.

Gör ditt sovrum till en oas. Det kanske är svårt att ta sig tid och pengar för en weekend. Försök istället att göra ert sovrum till en oas. Städa bort högarna med räkningar och barnens leksaker. Byt till de finaste lakanen och bädda sängen varje dag. Då blir sovrummet mer inbjudande och mindre distraherande.

Berätta om era sexönskelistor. Bristen på lust kan bero på att ert sexliv blivit förutsägbart och tråkigt. Skriv om er sexakt och prata om nya ställningar, nya miljöer och leksaker som ni skulle vilja prova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0