* Vackra ben till våren

Metoden mot ytliga blodkärl på benen

Nu är det snart dags att visa benen igen! När vårsolen tittar fram och sommaren närmar sig är det ett perfekt tillfälle att behandla ytliga blodkärl och kärlnystan på benen.

Vad kan behandlas?
Alla former av röda och blå missfärgningar, även tjockare kärl. Blodkärlens storlek, tjocklek och läge bedöms. Det är viktigt att få en korrekt bedömning för behandlingen ska bli så bra som möjligt.

Du bör undvika att äta blodförtunnande läkemedel dagarna före behandling (Treo, Magnecyl, eller höga doser Omega 3) Du får heller inte vara gravid eller ammande, då är det bättre att vänta tills efteråt då graviditet ofta kan ge ökat tryck på fötter och ben som kan orsaka mer kärl. Du får heller inte ha diabetes eller andra sjukdomar som kan ha betydelse för behandlingen.

Hur går behandlingen till?

Scleroterapi är en behandling av kärl med ett läkemedel som injiceras (sprutas in) i kärlen. En ytterst tunn kanyl används. Läkemedlet som används innehåller en viss mängd smärtstillande medel, vilket gör behandlingen i det närmaste smärtfri.

Vid behandlingen uppstår en irritation i kärlen som gör att de skrumpnar och gradvis tas upp av kroppen och försvinner. Efter behandling kan rodnad, svullnad och små blåmärken uppstå. Dessa läker, men var noggrann under läkningstiden med att hålla rent på de behandlade områdena. Din behandlare kommer att ge dig all information du behöver för att det ska bli så bra som möjligt! Är det grövre kärl som behandlas kam små pigmentförändringar uppstå, dessa försvinner i regel efter några veckor.

Beroende på antalet kärl, grovlek och hur länge du haft dem tar det olika lång tid att få resultat. Vanligtvis brukar det behövas två till fyra behandlingar med fyra till sex veckors intervall.

Efter behandlingen
Undvik träning, bastu och bad de första veckan dagarna efter behandlingen. Resultatet kommer gradvis och dina kärl på benen är ett minne blott!

Vad kostar det?
Priset är från cirka 1500 kronor beroende på storlek på området.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0