* R'licious tipsen!


Spana in 15 tips som garanterat gör dig gladare! (från VR) 
 
Gör en god gärning

I och med att du ger en vän en snäll kommentar eller hjälper någon på jobbet mår du själv bättre. Dessutom är chansen stor att du får fina kommentarer tillbaka i gengäld!

 

Dansa loss
Sätt igång din favoritlåt, vrid upp volymen och dansa som en galning framför spegeln. Kroppen producerar endorfiner och du lurar hjärnan att tro att du är glad (vilket gör att du känner dig glad...). Känslan av att göra något tokigt är befriande och du får dig dessutom ett gott skratt bara av att se dig själv. 

 

Dofta
Dofter vi tycker om får oss att må bättre. Pimpa skrivbordet med ett härligt doftljus eller rota fram den där parfymen du använde på den där resan som var så rolig!

 

Ring en vän
Att höra av sig till en kompis eller släkting man inte pratat med på länge kan snabbt mota undan deppiga tankar. Oftast har man mycket att prata om och att höra hur glad en person blir när man hör av sig är ett riktigt lyckopiller. Dessutom kan en vän du inte pratat med på länge komma med helt nya sätt att se på något du grubblat över...  

 

Motionera
Kroppen och psyket hänger ihop. Låter du kroppen ”förfalla” tar det inte lång tid innan psyket också får sig en törn. Ta en promenad i det härliga sensommarvädret så ska du se att humöret snart har fått sig en rejäl boost!

 

Engagera dig på fritiden
Visst, det kan vara underbart med en hemmakväll framför TVn ibland, men låt det inte bli en vana. Med en aktivitet eller ett intressa att engagera sig för på fritiden mår människan bättre. Du hittar inte bara något att brinna för – du kan också finna många nya, värdefulla vänner som bidrar till din inre lycka!

Le!
Du behöver inte alltid vara på strålande humör för att bjuda på ett leende. Dra rejält på smilbanden ca. 5 sekunder åt gången, så ’lurar’ du dig själv att släppa loss en massa lyckohormon. Dessutom mår dina medmänniskor bra av att mötas av ett stort leende – eftersom leenden smittar lika lätt som gäspningar!

Vårda dina relationer
Spendera tid med de människor du tycker om – så blir du snabbt på bättre humör. Var noga med att vårda relationerna med dina nära och kära, eftersom fler vänner i bagaget innebär fler källor till lycka.

Var egoistisk...
…. men låt det inte gå överstyr. Du ska vara noga med att göra saker du mår bra av, inte viga ditt liv åt att tjäna andras önskningar.

Gör ett lyckoalbum

Gå igenom dina bilder och sätt ihop ett album med med dina absoluta favoriter. Det kan vara allt i från bilder på ditt husdjur, bästa tjejgängets galna resa eller bilder från en mysig familjehelg på landet. Plocka fram albumet och minns minns minns...

Gör en stressplan
Titt som tätt slår stressen till, och det är varken uppskattat eller oundvikligt för någon. Se till att du har en plan över hur du ska hantera stressen när den väl slår till. Det kan vara altt från en spellista på iPoden med lugna låtar du tycker om till att ta en fem minuters vilopaus på soffan som regel när det blir för mycket. 

Gör något nytt
Det är lätt att fastna i gamla hjulspår. När du kommer på dig själv med att laga samma mat, umgås med samma personer och jämt gå till samma uteställe kan det vara läge att prova något nytt. Testa en ny maträtt hemma, bjud hem en person du inte vanligtvis umgås med och gå på en konsert eller se en film du vanligtvis inte skulle se. Känslan av att prova något nytt gör dig glad!  

Gläds åt det du har

När man har trasslat in sig i en bunt negativa tankar är det väldigt lätt att tappa fokus och glömma bort vad man faktiskt har att glädjas åt. Gör till vana att skriva ner tre saker du glädjs över varje dag innan läggdags – och ta fram anteckningarna när du känner dig nere.

Visualisera dig lycklig
Vad vill du helst av allt ha? Vad skulle göra dig lycklig? Fundera en stund på vad du önskar dig mest i hela världen och föreställ dig sedan att du har det. Vill du bli sångerska? Sätt upp foton på väggen av dig själv när du sjunger, skriv autografer och tänk dig att du redan är där.

Lär känna dig själv
Ägna tid åt att lära känna dig själv.  Först när du känner dig själv kan du med säkerhet veta vad det är som får dig på bra humör – och på så sätt göra dig själv lycklig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0