* R'licious tipsen!



Vårt minne sitter inte i en begränsad del av hjärnan utan är en kombination av flera mentala förmågor såsom kreativitet, koncentration, snabbtänkthet och visualiseringsförmåga. Alla kan träna upp sitt minne. Det enda som krävs är motivation.
– I skolan fick vi bara lära oss tekniken att läsa om samma sak om och om igen och hoppas att vi skulle minnas men när man tränar upp sitt minne lär man sig att få kontroll över minnesförmågan. Ett superminne är något man tränar upp, precis som förmågan att kunna köra bil eller spela några ackord på en gitarr, säger Mattias Ribbing till Metro.

Här är hans bästa råd för att få ett superminne.


* En sak i taget. När något har vår fulla uppmärksamhet fastnar det lättare i minnet.

* Visualisera. Försök se en text i bilder som du gör tydligare och tydligare och sätter ihop till en ”film”.

* Sluta hävda att du har dåligt minne. Hjärnan försöker alltid göra det vi ber den om och om försöker minnas mer än du brukar och intalar dig att du har bra minne kommer du snabbt märka skillnad, istället för att övertyga hjärnan att den inte kan.

* Undvik att repetera texter och försök istället att återberätta det du vill minnas med egna ord. Då uppstår nya kopplingar i hjärnan och den nya kunskapen integreras med det du kan sedan tidigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0