* R'licious tipsar!

Eftersom sol & saltvatten sliter på håret kan det vara bra att ta hand om det lite extra på sommaren. Här kommer lite tips för en bättre hårkvalitét.

 Blött hår
Krama ur håret med en handduk & använd sedan en bredtandad kam & kamma igenom håret. Håret är extra känsligt när det är blött - vänta därför med att borsta det tills det torkar.

 Hårbotten
Hårbotten är viktig att ta hand om ifall håret ska växa bra. Massera hårbotten när du schamponerar det & borsta det med en svinhårsborste när det torkat (svinhårsborsten stimulerar hårbotten).

 Schampo och balsam
Du behöver nt alltid schamponera längderna på håret eftersom det har en uttorkande effekt och håret ändå blir rent när schampot sköljs ur. Balsam återställer balansen i håret och gör det mjukt. I hårbotten har vi dock naturliga oljor som ger samma effekt, använd därför inte balsam i hårbotten, det gör att håret snabbare känns fett.

 Hårinpackning
En inpackning mjukar upp håret & hindrar det att bli torrt. Det har även en viss reparerande effekt och tillför lyster. Använd varje vecka, eller när du känner att det behövs.

 Solskydd i håret
Det finns hårprodukter med SFP från t ex Wella som skyddar håret mot slitage från solen. Glansdropparna från Scandinavian formula har också en solskyddande effekt.

 Torrschampo och balsamspray
Om håret känns fett i hårbotten och torrt i längderna kan man låta bli att tvätta det på några dagar och ist använda torrschampo i hårbotten (så det ej ser fett ut) och balsamspray i de torra längderna. Balsamsprayen passar även bra att ta med till stranden och återfukta håret med under dagen.

 Kosttillskott
Kosttillskott som hårkontroll & silica ska ge bland annat håret de vitaminer & mineraler som behövs för det ska se friskt ut && må bra. Finns att köpa i hälsobutiker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0