* R'licious tipsar!



Brun-utan-sol är ett snabbt & effektivt sätt att fejka solbränna. Dessutom är det ett helt riskfritt alternativ, eftersom det verksamma medlet DHA i brun-utan-solprodukter ej ger upphov till cancer. Det orsakar ytterst få allergiska reaktioner & är nt farligt för miljön.
Brun-utan-solprodukter ger en "naturlig" solbränna som sitter kvar i 3-5 dagar. Det går att få ett snyggt resultat med brun-utan-sol – om man är noggrann.
 
Vad händer?
Brun-utan-solprodukter fungerar genom att de färgar in pigmentet i yttersta hudlagret som gör att du ser solbrun ut. Brun-utan-sol innehåller ämnet DHA (di-hydroxy-aceton), som aktiveras på huden och utvecklar den bruna färgen i det yttersta lagret. Effekten syns vanligtvis efter 1-3 timmar. ”Solbrännan” nöts sedan bort i takt med att överhuden nöts bort. Använder man AHA-syror, retinol eller skrubkräm försvinner den ännu snabbare.
Tidigare gav brun-utan-sol ofta ett orange slutresultat. Det beror på att DHA omvandlas till brun färg i sur lösning, men blir orange i en basisk lösning. Detta känner skönhetsföretagen till idag – så man behöver nt längre riskera att se ut som en apelsin!
Brun-utan-solprodukter har utvecklats enormt mycket de senaste åren. Grundprincipen är fortfarande densamma. En kräm (eller lotion, spray eller gelé) med tillsats av DHA (di-hydroxy-aceton). Men övriga ingredienser har förbättrats i samma takt som andra hudkrämer, vilket gjort dem mycket mer behagliga att använda. Däremot kan de fortfarande ha en lite konstig lukt.

Men som jag har sagt innan föredrar jag bränna i solen eftersom det ser mer natuligt ut + det blir finare.


Kommentarer
Postat av: bea

håller med dig! mycket bättre med riktig solbränna :)

2010-06-29 @ 17:07:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0