* R'licious tipsen!




Här är fyra tips för att hålla liv i vänskapen.

Trots att vänskap minskar stress kan du känna dig pressad av att tiden inte räcker till för att vårda dina vänskapsband. Det här är ett vanligt moment 22 för kvinnor i karriären. En kvinna som led av spänningshuvudvärk fick i uppgift att hoppa över sina två aspirin och istället ringa två tjejkompisar i veckan. Efter sex veckor hade hennes huvudvärk försvunnit och hon var dessutom mer produktiv på jobbet. Försök prioritera dina vänner trots bråda dagar, det kommer att löna sig.

Händer det att du blir utnyttjad av dina vänner? Sätt realistiska gränser. Be dina vänner ringa efter arbetstid, om din vän som ständigt lånar pengar ber om ett nytt lån, säg att hon kan låna igen när hon betalat sin gamla skuld och om någons behov av dig börjar kännas överväldigande förklara att du dras med i vännens negativa stress och att det inte är bra för någon av er. Föreslå att ni kan höras en gång i veckan tills hon mår lite bättre.

När din bästa vän, den du pratat med varenda kväll i åratal, blir förälskad kommer ert förhållande oundvikligen förändras. Du kanske är glad för hennes skull men du saknar henne och känner dig utanför. Bestäm tillsammans tider då ni kan höras och värna om dem. När den första förälskelsen lagt sig kommer hon att ha mer tid för dig igen, men er relation kommer fortsätta att utvecklas i förhållande till nya personer i era liv. Det är inte slutet på er vänskap, bara en ny fas som innebär mer telefon- och mailkontakt än ansikte mot ansikte.

Vi träffar ofta nya vänner när vi delar ett intresse med någon eller befinner oss på samma plats i livet, men ibland förändras omständigheterna. Ni kanske lärde känna varandra som singlar, men nu är hon gift och har barn. Det behöver inte betyda att ni tappar kontakten. Du kan till exempel hjälpa henne med den nya familjemedlemmen och på så sätt bli en del av hennes nya familj. Barnet blir större och din vän kommer få mer tid över för dig igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0