* R'licious tipsen!




Celluliter är helt normalt hos kvinnor och fettansamlingarna uppstår för att kvinnor är programmerade att lagra fett för att kunna föda barn. Därför finns det ingen kräm i världen som kan ta bort celluliterna, men det finns en del produkter som kan få de problematiska områdena att se betydligt bättre ut. En bra kosthållning, träning och hudvård kan också göra stor skillnad.

Kosthållningen.
Det vi äter påverkar förekomsten av celluliter i hög grad. Här gälelr det att se upp med alkohol, salt, mättat fett och transfett, raffinerade kolhydrater, socker och koffein. Nikotin, jo-jo bantning och stress är andra faktorer som har negativ inverkan på celluliter.

Träning.
Ingenting har mer uppstramande effekt på huden som muskler. Det är till exempel sällan man ser celluliter på kvinnliga toppidrottsutövare. Träning omvandlar mycket av kroppsfettet till muskler och förebygger blockering av fettcellerna. Träning ökar också blodcirkulationen och rensar kroppen på avfallsprodukter. Träning som cykling, simning och jogging är bra om du vill bekämpa celluliterna. Yoga och pilates är också bra eftersom det stimulerar blodcirkulationen.

Peeling.
För at jämna till huden är regelbunden peeling nödvändig. En skrubb med grova korn, till exempel sjösalt, kan hjälpa kroppen att lösa upp fettansamlingar under huden om den används på problemområdet. Skrubbhandskar funkar också bra. Peeling hjälper också blodcirkulationen och gör att krämer och andra kroppsbehandlingar tränger bättre in i huden.

Torrborstning.
 Många experter rekommenderar torrborstning för att få upp blodcirkulationen i huden. Det går också bra att använda en hampavante eller liknande. Torrborstning kan göras dagligen i fem till tio minuter varje gång.

Cellulitkrämer.
Det finns ingen kräm i världen som klarar av att ta bort celluliter, däremot kan de lindra dem eftersom de verkar dränerande. Men så fort du slutat använda krämen kommer problemen tillbaka.

Extra tips:
Celluliter är mer framträdande på blek hy så om du vill göra dem mindre synliga kan du testa en brun utan sol.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0