* R'licious tipsen!


Aftonbladets träningsexpert Shirin Rågby avslöjar sina bästa tips som förbättrar din mentala hälsa.


Sex tips som stärker ditt mentala välmående.


1. Forskning visar att personer med stora sociala nätverk lever längre och mår bättre. Starka vänskaps- och familjeband är minst lika viktigt för att du ska må bra som träning och rätt kost. Utöka ditt sociala nätverk genom att gå en ny kurs och träffa lite nya människor och vårda de vänskapsrelationer du redan har.

2. Stress är en stor bov när det kommer till den mentala hälsan och för att du ska kunna sätta stopp i tid gäller det att du vet var din gräns går. Detta kan du träna på med hjälp av tre olika listor; En för saker du måste göra, en för saker du skulle vilja göra och en för saker som du absolut inte vill göra. Lär dig säga nej till saker som ger negativ energi. Träna också upp din förmåga att slappna av med hjälp av avslappningsövningar, yoga och andning.

3. Skriv ner allt roligt som hänt under dagen. Enligt en studie mår personer som skriver ner allt de upplever som positivt och är tacksamma för bättre. Ta för vana att lista fem bra saker som hänt under dagen. Det kan till exempel vara att du skrattat, eller att solen skiner.

4. Sänk kraven. Pedanter känner ofta att de inte räcker till, men om du skulle sänka kraven på dig själv och istället satsa på att göra så gott du kan slipper du bli besviken för att det inte blir perfekt. Det är helt okej att köpa färdiga bullar till barnkalaset eller hämtmat ibland. Njut och kom ihåg att du duger som du är.

5. Ansträng dig för någon annans skull. Att hjälpa andra ger positiv energi så passa på att hjälpa grannen, barnen eller dina föräldrar med små eller stora saker.

6. Tänk positivt. Man kan inte gå runt och glädjas åt allt som inte är bra, men försök fokusera på det som är bra och gör något åt det som är dåligt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0