* R'licious tipsen!



Tips gällande val & användning av plattång


Att välja plattång är för många mycket svårt. Vilken modell ska jag ha, ska den vara smal eller bred, Tourmaline/Ceramic/Ion? Vi försöker nedan ge dig svar på några av dina frågor. Har du någon fråga som du inte hittar svar på så är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst så ska vi försöka hjälpa dig.

Om du själv har något tips gällande hur du använder plattången som du tycker bör finnas med, kontakta oss så lägger vi upp det.

  • Hitta en plattång som passar ditt hår, exempelvis om du har tjockt, långt hår bör du använda en plattång med breda plattor, har du kortare hår eller gillar att styla så ska du välja en med smalare plattor.
  • Du bör alltid använda en värmeskyddande produkt i håret, speciellt om du har typiskt skandinaviskt hår. Du hittar dem under Stylingprodukter.
  • Innan du använder plattången, se till att ditt hår är rent från hårspray, hårgelé och att det är torrt. Torrt hår är är starkare än blött hår.
  • Om du kan justera värmen på din plattång, börja med lite lägre värme och öka vid behov. Detta ger mindre slitage på ditt hår. Tänk dock på att inte ha alltför lågt då du måste utsätta håret för värmen under en längre tid i så fall. Testa dig fram vad som funkar bäst för dig.
  • Försök inte att använda plattången för hela håret samtidigt. Ta en sektion i taget, du får både bättre resultat och det går snabbare.

Varför du ska ha keramiska (Ceramic) plattor
Moderna plattänger med keramiska plattor har fördelen att de blir snabbare varma, får en jämnare värme över hela plattan och du undviker så kallade "hot spots" (Hot Spot innebär att ett litet område på plattan blir varmare än området runt. Håret som passerar "fläcken" utsätts därför för mer slitage).

Tourmaline-teknologi
Tourmaline är en ädelsten som frigör negativa joner när den upphettas. Dess kristaller är ingjutna i de keramiska plattorna för att avge negativa joner naturligt under användning. Du får en mycket jämn värme över plattorna tack vare keramiken och en naturlig tillgång på negativa joner tack vare Tourmaline kristallerna, dessa ser även till att frigöra all statisk elektricitet från håret och hjälper till att stänga hårstråna för lenare hår med extra glans. Plattänger med Tourmaline är snällare mot håret jämfört mot de utan.

Smala eller breda plattor?
Vad du ska välja beror på vad du vill åstadkomma samt vilken hårtyp du har. Om du har kraftigt, väldigt långt hår som du vill få rakt bör du välja en med breda plattor (ex. BaByliss PRO Tourmaline Pulse, 60 mm). Har du kortare och/eller vill styla så rekommenderar vi en med smala plattor.

Ta en sektion i taget
En av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska använda en plattång är att du inte ska stanna upp och hålla den stilla. Det skadar ditt hår då värmen blir för kraftig. Istället ska du ta en sektion (mindre är bättre) och klämma åt från hårbotten och i en rörelse dra varsamt utåt mot topparna.

Använd din plattång för att skapa lockar
Namnet plattång kan vara lite missvisande, trots att den primärt är till för att göra ditt hår rakt så kan du även använda den för att styla, ge volym och skapa lockar. För att skapa mjuka lockar så klämmer du åt en sektion, snurrar plattången ett halvt varv och för den sedan utåt mot topparna. Avsluta med stylingprodukter för att hålla håret på plats. Ett tips är att lära sig tekniken när plattången inte är igång, bara för att få in känslan hur du lättast ska använda den utan att riskera att skada håret.

Använder du plattång regelbundet?
Om du använder plattången regelbundet så är det rekommenderat att du gör en vårdande hårinpackning en gång per vecka för att ditt hår ska bevara sin glans och hälsosamma lyster.

Förvara din plattång rätt
När du inte använder plattången bör du använda någon form att skydd runt plattången och vira aldrig sladden runt den då el-sladden kan skadas. Använd gärna en för att undvika att skada underlaget från värmen och plattången från repor.

Ta hand om ditt hår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0