* R'licious tipsar!



Visste du att ditt smink och dina sminkborstar som du använder varje dag innehåller miljoner bakterier? En vanlig sminknecessär kan innehålla alla möjliga slags bakterier, förutom mögel och svamp. När tvättade du din necessär senast?

 Alla kvinnor vet att man borde tvätta necessären ofta men likväl går det månader mellan varje gång. En undersökning visar att en tiondel äventyrar sin hälsa när de använder makeup som passerat bäst före datumet.

 Mascaran är den största boven i dramat, den innehåller flest bakterier. Dessutom är det extra viktigt att rengöra produkter som man använder till ögonen eftersom bakterierna annars kan leda till ögoninfektion.

 En mascara håller i tre månader, använder du mascara varje dag behöver du inte byta ut den eftersom det är så länge en mascara räcker. Men om du har en mascara liggandes som du inte använder är det dags att slänga den efter tre månader. Öppnat smink som legat i flera år ska inte användas eftersom bakterier frodas snabbt och kan leda till hudirritation.

 Smink som innehåller fett härsknar. Var därför alltid uppmärksam på om sminket doftar annorlunda eller ändrar konsistens, då är det läge att byta ut den. Puderbaserade produkter som ögonskugga och rouge har en längre hållbarhet, men bör bytas efter tre år.

 Det är även skillnad på produkter i tub och produkter i burk som du doppar fingrarna i. Eftersom en produkt i tub aldrig kommer i kontakt med huden är de mer hygieniska än de andra.

 Det vanligaste stället för bakterier är sminkborstarna. Tänk på att sminkborstarna gnids in i ansiktet varje dag och sen doppas i sminkprodukten. Borsten blir inte bara full med smuts, bakterier och fett från huden utan sprider bakterierna till sminkprodukten.

 Bakterier alstras hela tiden så du kan tänka dig hur mycket bakterier som finns i sminkborsten efter några månader. Rengör borstar av äkta hår med schampo, och tvätta syntetborstar med diskmedel för att bli av med fett. Torka alltid penslarna liggande för att undvika att vattnet rinner ner i fästet på borsten.

 Tänk på att förvara smink så svalt och mörkt som möjligt. En kajal som ska användas i ögonen ska alltid vässas först. Låna inte makeup av väninnor, speciellt inte ögonmakeup.

 Tvätta alltid händerna innan du sminkar dig. Din necessär kan behöva tvättas den också emellanåt.

Så länge håller olika makeup-produkter:
Mascara: 3 månader
Flytande eyeliner: 6 månader
Kajal: 3 år
Foundation: 6-12 månader
Läppstift: 2-3 år
Läppglans: 2-3 år
Ögonskugga: 3 år
Puder: 3 år
Rouge: 3 år

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0