* R'licious tipsen!



Händerna är den kroppsdel där du lättast kan se hur gammal någon är. Man kan se fräsch ut i ansiktet med smink och botox och hela faderullan. Men när det kommer till händerna är det svårt att dölja ålderstecknen.

Här är fem tips på hur du håller dina händer ungdomliga:

1. Exfoliera mera

Precis som du exfolierar kroppen och ansiktet behöver händerna också få sig en omgång. Så se till att få bort döda hudceller för att hålla händerna fräscha och mjuka. Prova att blanda en tesked socker med kokosolja för en hemmagjord peeling. Färsk citronsaft är också bra för en mild exfolieringseffekt. Applicera på händerna och låt verka så länge du står ut. Skölj sedan ordentligt.

2. Använd solskyddsfaktor - året runt

En fuktkräm för händerna bör alla ha, men vad man lätt glömmer är att använda krämer som innehåller solskyddsfaktor. SPF 15 är tillräckligt, men kom ihåg att använda det även på vintern! Solstrålarna förstör hudens kollagen som annars skyddar. När kollagenet försvinner kommer rynkorna. Så ju mer vi skyddar kollagenet, desto mer kan vi förebygga rynkor.

3. Skäm bort händerna

När du diskar eller på annat sätt utsätter händerna för mycket vatten, se till att du använder handskar. En riktigt fet handkräm under handskarna ger dig samtidigt en härlig inpackning. Om du använder antioxidantserum till ansiktet kan du använda det på händerna också. Använd det på kvällen innan fuktkrämen och på morgonen innan solskyddsfaktorn. Du kan till och med använda dina ansiktsmasker på händerna för att skämma bort dem ordentligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0