* R'licious tipsen!




 Välj rätt färg. Gå inte efter bilderna på förpackningarna när du ska färga håret själv. Oftast stämmer inte nyanserna med det verkliga resultatet. För att få en så korrekt bild som möjligt, kolla alltid i färgkartan. Snåla inte, köp hellre två färgförpackningar varav den ena plomberas, än att färgen inte räcker vid färgtillfället. Om du är osäker på resultatet, blanda till lite av hårfärgen och testa på en slinga först.

 Ta hellre en för ljus färg, än en för mörk. En ljus färg kan man alltid göra mörkare, men att göra en mörk färg ljus kräver en hel del kunskap, pengar och hårkvalité. Välj en färg som ligger så nära din egen som möjligt, cirka 1-2 nyanser är en bra tumregel, ska du göra något mer drastiskt är det bäst att vända sig till frisören.

 Stryk en fet kräm på örsnibbar och längs hårfästet för att undvika missfärgning. Dela upp håret i olika sektioner. När du haft i färgen, kamma igenom håret med en bredtandad kam för att få ett jämnt resultat. Det bästa är om du har tillgång till två speglar så att kan se hur det ser ut i bak också. Sitt inte med hårfärgen i längre än vad som står på förpackningen, eftersom resultatet kan bli mörkare då. Massera bort färgrester i tinningar och hårfäste med färgen i håret, innan du sköljer bort den.

 Är du missnöjd med resultatet? Schamponera håret med ett schampo som är till för ofärgat hår. Lägg i en hårinpackning som även den är för ofärgat hår, inpackningar och balsam har en tendens att dra ur färgen. På de flesta hårfärgningarna finns det ett telefonnummer man kan ringa för att få rådgivning. Är du trots allt missnöjd, sätt på dig en mössa och stega iväg till frisören.

Tips! Om du ska gå från blont till brunt är det bäst att göra det hos frisören eftersom håret tenderar att bli grönt annars. Om man trots det vill prova hemma kan det vara en bra idé att lägga röda pigment i det blonda håret innan du lägger på en brun färg, då är risken mindre för att det blir grönt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0