* R'licious tipsar!

 

Gläds åt det du har

När man har trasslat in sig i en bunt negativa tankar är det väldigt lätt att tappa fokus och glömma bort vad man faktiskt har att glädjas åt. Gör till en vana att skriva ner tre saker du glädjs över varje dag innan läggdags – och ta fram anteckningarna när du känner dig nere. Spara även söta sms och mail från vänner, familj eller pojkvän i en mapp på datorn. Öppna mappen när de negativa tankarna kommer…

 

Säg upp stressmoment och

energitjuvar

Lista de löften du gjort och ta tag i dem på en gång. Att gå runt och vara orolig är extremt energikrävande. Dtesamma gäller för energikrävande personer. Märker du att en relation snarare kräver än ger energi så ta en funderare om varför det är så. Prata med din kompis eller partner och berätta hur du känner. Hjälper det inte är det kanske läge att ta en paus från varandra?

 

Städa upp

Att komma hem till en stökig eller otrivsam lägenhet kostar energi. Hemmet är en plats för avkoppling och återhämtning. Städa och kasta saker du inte vill ha eller inte behöver längre och kosta på dig att göra det fint och mysigt hemma. Kanske är det dags att måla om? Be en kompis om hjälp och gör det till en rolig grej (glöm inte att kolla med hyresvärden bara). Värmeljus, blommor och ljusa färger piggar upp i vintermörkret. 

 

Bara gör det

Gör det du tänker göra. Att inte göra något jobbigt tar mer energi än att faktiskt göra det. Tänk efter när är det som tråkigast och jobbigast att dammsuga, före eller under tiden du dammsuger. Före, eller hur? Skjut inte upp saker, gör dem direkt och du sparar massor av energi.

 

Tänk att du vill

Allt som kan upplevas som jobbigt att göra är energikrävande, men tänk att du ändå någonstans gör det jobbiga för att du själv vill, måste existerar egentligen inte. Du tänker att du MÅSTE dammsuga för att du ska få besök, men egentligen så VILL du dammsuga för att ditt hem inte ska smutsigt ut när du får gäster. Allt kan vändas från måste till vill.

 

Kom i form

Kroppen och psyket hänger ihop. Låter du kroppen ”förfalla” tar det inte lång tid innan psyket också får sig en törn. Vintern är en perfekt period att ta en sväng till gymet efter jobbet. (Dessutom har du flera månader på dig innan det är dags att plocka fram bikinin.) Kombinera olika träningsformer och våga testa något nytt. Kicken av att veta att man gör något som är bra för kroppen ger massor av energi.

 

Ät näringsrikt

"Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattiglapp" är ett klokt ordspråk. Börja morgonen med en matig och mättande frukost för att sedan äta mindre under dagen och framåt kvällen. Försök att få in dig frukt och grönsaker varje dag och undvik fet mat som gör dig slö och trött.

 

Sov gott

Det flesta av oss behöver åtta timmars sömn varje natt för att känna oss utvilade, regelbunden sömn gör dig både gör dig piggare och friskare. Ett tips för bättre nattsömn är att stänga av dator och TV en timme innan läggdags för maximal avslappning. Ett bad eller en kopp rogivande te hjälper dig också att slappna av och somna lättare.

 

Le och skratta

Du behöver inte alltid vara på strålande humör för att bjuda på ett leende. Dra rejält på smilbanden ca. 5 sekunder åt gången, så ’lurar’ du dig själv att släppa loss en massa lyckohormon och därmed frigöra energi. Dessutom mår dina medmänniskor bra av att mötas av ett stort leende – eftersom leenden smittar lika lätt som gäspningar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0