* R'licious tipsar!



Så kommer du igång med

bloggandet!

Fundera ut vad just din blogg ska handla om
Det finns oändligt många bloggar och det är fördel om du kan nischa dig och hitta din egen stil. Vad är du bra på? Vad tycker du är intressant?   

Registrera dig på en bloggportal
I dagsläget finns det många olika bloggportaler att välja mellan. Kika igenom de olika och känn eftter vilken du gillar bäst. Veckorevyn blogg, blogg.se, blogspot.com, wordpress.com och devote.se är exempel på svenska bloggportaler där du kan registrera dig kostnadsfritt.

Ge din blogg ett personlig utseende

Layouten är det första som dina besökare möts av när de kommer till din blogg. Gör en egen personlig header och pimpa utseendet på din blogg så att den går hand i hand med innehållet du vill förmedla. Har du inget Photoshop finns det gratis bildredigeringsprogram att ladda ner för både PC och MAC.  

Uppdatera ofta

Bloggexperten Mogi berättar att om det är något hon önskar att någon hade tipsat henne om när hon började blogga så är det att uppdatera bloggen minst 3-4 gånger per dag. Då växer bloggen snabbare.

Undvik bloggtorkan

Bloggtorka är något som gör att många ger upp och slutar blogga efter en kort tid. Mogi menar att hon brukar försöka hitta en ny vinkling på allt hon gör.
– Man kan göra ett personligt inlägg om vad man gjort under dagen, ett videoinlägg där man svarar på några läsarfrågor, ett inlägg där man visar upp dagens klädval och sen ett inlägg där man tipsar om sina favoritprodukter i partyväskan. Jag kan fortsätta med listan i all oändlighet! Det finns så mycket!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0