* R'licious tipsen!

7 snabba tips – så får du drömvolym på nolltid!

 

Förbered rätt

Att bygga volym börjar, tro det eller ej, redan inne i duschen. Tvätta håret med schampo och balsam-produkter som är särskilt anpassade för att bygga volym. De har ofta en lättare och lätt uttorkande effekt, vilket gör att hårstråna inte blir fullt så platta och feta. Följ upp med volymgivande stylingprodukter, till exempel mousse eller hårlotion. Har du rejält torrt eller slitet hår kan det vara en god idé att använda ditt vanliga, vårdande schampo och istället satsa på volymgivande stylingprodukter.

 

Föna upp och ner

Ett gammalt mormorsknep, som faktiskt fungerar, är att tillföra lite extra volym genom att föna håret upp och ner. Föna ditt hår som vanligt till dess att det nästan är helt torrt. Då lutar du huvudet framåt, så att allt hår hänger ner mot golvet. Föna sedan igenom hela håret på detta sätt. När du känner dig klar, lyft upp huvudet igenom och fixa till frisyren med fingrarna, utan att förstöra din volym.

 

Tupera mera

Att plocka fram tuperingskammen är faktiskt den snabbaste och enklaste vägen till drömvolymen. Ta en pinnkam och rugga den fram och tillbaka i hårrötterna så att hårstråna reser sig. När du känner dig nöjd med volymen, kamma igenom ditt hår som vanligt men undvik din tupering i hårbotten. För extra hållbarhet, förstärk med hårspray nära hårbotten.

 

Investera i volympuder

Har du aldrig använt ett torrschampo, som ibland också kallas för volympuder, är det verkligen dags att börja med det nu. Det finns i både spray- och puderform och appliceras i hårbottnen för att sedan gnuggas ut. Produkten trollar bort feta partier och gör håret pudrigt och strävt, vilket gör att det är superenkelt att ”burra” eller tupera upp håret till den volym du vill ha. Volympuder och torrschampo finns i både budgetvarianter och dyrare versioner.

 

Inpackning, nej tack

Att ditt hår behöver en dos återfuktning då och då vet du säkert redan om. Detta är särskilt sant om du använder mycket stylingprodukter och värmeredskap. Men att applicera en återfuktande inpackning och förvänta sig en megavolym kan vara en svår kombination. De flesta inpackningar lägger sig nämligen som en hinna på dina hårstrån, som visserligen gör att håret känns mjukare och skönare, men också tynger ner hårstråna. Och med tunga hårstrån är det svårt att få till fjäderlätt volym som håller. Satsa på en särskild volymgivande inpackning eller skippa volymdrömmarna de dagar ditt hår behöver återfuktas.

 

Styla rätt

Att införskaffa volymgivande stylingprodukter är första steget, men visste du att många av oss faktiskt använder våra stylingprodukter helt fel – vilket resulterar i att vi inte alls får de resultat som vi är ute efter. Din volymmousse ska till exempel främst appliceras i hårbotten för att få hårstråna att svälla och bli större. Och att spraya över hela håret i tron om att det kommer bygga volym är bara dumt, spraya hellre i hårrötterna för att ”lyfta” håret.

 

Fuska med värme

Trodde du att locktänger och värmespolar bara var till för att skapa lyxiga lockar? Tvärtom kan de, om du använder dem på rätt sätt, fixa rejäl volym i håret. Har du en locktång, använd det största munstycket du har. Använder du värmespolar är det de största spolarna som gäller. Ju större desto bättre. Locka eller rulla upp håret som vanligt. När håret svalnat något, kamma ut de stora lockarna och vips, volym!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0