* R'licious tipsen!
Så blir du kvitt din torra hårbotten

Vita flagor på axlarna? Tips om hur du vårdar din hårbotten för att behandla problemet – och hur du döljer din torra hårbotten.

Tvätta håret rätt
Massera in schampot noggrant i hårbotten och låt det verka i minst en minut för att de aktiva ingredienserna ska hinna göra sitt jobb. Skölj sedan ur med ljummet vatten. Fortsätt så tills mjällen börjar försvinna; använd sedan mjällschampot en gång i veckan för att bibehålla effekten. Hjälper det inte så uppsök en hudläkare.

Styla smart
Undvik mittbena och raka frisyrer om du vill maskera din mjäll. Testa istället en uppsättning med bakåtkammat hår. Vill du gärna ha utsläppt hår så försök att skapa mycket volym på hjässan med hjälp av en rundborste eller spolar.

Välj rätt schampo
Varva mellan ett mjällschampo som dödar svampen som ger upphov till mjäll och ett som innehåller salicylsyra. Det senare exfolierar hårbotten och får bort döda hudceller. Har du färgat och behandlat hår så leta efter ett extra milt mjällschampo som du använder endast i hårbotten. Använd sedan ett återfuktande schampo på längderna.

Dölj problemet
Har du mörkt hår så syns mjällen bättre, så om du har stora mjällproblem kan du färga håret ljusare för att flagorna ska ”smälta in bättre”.

Undvik klor
Tvätta håret så fort som möjligt efter att du badat i en pool med klor i vattnet, eftersom klor kan göra mjällproblemet värre.

(Källa: imp.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0