* R'licious tipsen!




Så motverkar du ont i ryggen

Ryggsmärtor är ett vanligt problem och många lider i onödan. Här är några saker du kan göra för att förebygga problemen.

 Träna magen
Upp till 75 procent av alla smärtor i korsryggen kan förebyggas genom att träna upp magmusklerna, uppger Men's Health. Det beror på att musklerna i rumpan och baksidan av benen får arbeta extra hårt för att hålla din ryggrad rak när du har svaga magmuskler. Se til att göra situps och andra magövnigar dagligen för att stärka musklerna.

 Byt sittställning
Har du ett stillasittande jobb är det en bra idé att variera hur du sitter. Varva till exempel mellan att sitta rak i ryggen, att lägga upp fötterna och att luta stolsryggen bakåt. Ta även regelbundna pauser och sträck på dig.

 Skippa övertiden
Personer som ofta jobbar mer än 8 timmar per dag har 61 procent högre risk att drabbas av skador på jobbet, enligt en studie från University of Massachusetts. Ryggsmärtor toppar listan över jobbrelaterade skador. Se därför till att hålla övertiden till ett minimum.
 
 Få dig D-vitamin
En studie har visat att 80 procent av de som lider av ryggsvärk även har brist på D-vitamin. Brist på ämnet kan även öka risken för benskörhet, så se till att dricka mycket mjölk och få dig D-vitaminrika livsmedel som ägg, svamp och fet fisk.

 Sov rätt
Din sovställning kan också påverka hur din rygg mår. Brukar du sova på sidan kan du dra upp knäna och placera en kudde mellan dem. Gillar du att sova på rygg kan du placera en kudde under knäna istället och sover du på mage kan du lägga kudden under magen istället. Det gör att din rygg inte belastas fel under natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0