* R'licious tipsen!




Grooming efter hudtyp

De olika hudtyperna i jakten på rätt hudvård.

 Normal hud
Du har sällan problem med huden och är varken torr eller glansig. Du kan ha de flesta hudvårdsprodukter. Använd rengöring och fuktighetskräm morgon och kväll, samt en peelingkräm två gånger i veckan.

 Fet hud

Ansiktet känns ofta blankt och du har synliga porer och lätt för att få finnar och andra utslag. Använd endast produkter som är anpassade för acnebenägen hud som inte torkar ut. Använd en oljefri fuktighetskräm som tränger ner på djupet och applicera acnegel på finnarna.

 Blandhud

En blandhud är torr på vissa partier, ofta fet i T-zonen (panna, näsa och haka) och normal på kinderna. Det är viktigt att välja just hudvård för den här hudtypen då för mycket eller för lite fukt kan ge obalans. Välj gärna anti-shine-produkter för att minska blänket.

 Torr hud

En torr hud blir lätt fnasig och kräver mycket fukt. Använd en mild rengöring, peela huden två gånger i veckan och lägg en fuktighetsgivande ansiktsmask lika ofta. Välj lite fetare fuktighetskrämer och gärna en nattkräm.

 Känslig hud
Huden är extra känslig för temperaturskillnader. Från kyla till värme, torr luft och för mycket sol kan skapa obalans. Använd milda, oparfymerade produkter och rengör huden morgon och kväll. Kombinera gärna med ett serum för känslig hud. Använd en fuktighetsgivande ansiktsmask två gånger i veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0