* R'licious tipsen!




Så vårdar du dina händer

Från det att du kliver upp på morgonen är händerna delaktiga i det mesta som sker under dagen. Du vrider, trycker och drar och bär. Men hur mycket uppskattning får händerna tillbaka? En snabb grundkurs i manikyr för de medvetna männen.

Du behöver

 En nagelklippare och/eller nagelsax - satsa på bra kvalitet så att den håller sig vass och ger snygga snittytor.
 En glasfil – den har mycket längre livslängd än vanliga filar samt är snällare mot dina naglar.
 Handkräm
 Nagelbandssticka


Snabbkurs i manikyr

 Tvätta

Tvätta händerna i varmt vatten, ta gärna lite tid på dig. Syftet är att mjuka upp hud och naglar, samt att få bort smuts och bakterier inför behandlingen.

 Fixa längden
Börja med att klippa naglarna med en nagelklippare eller nagelsax. Låt nageln sluta någon millimeter utanför den vita kanten längst fram. Fila naglarna för att jämna till kanterna och förhindra flisor. Om du har en glasfil behöver du inte tänka på i vilken riktning du filar, har du en standard fil drar du från ett håll hela tiden.

 Tryck tillbaka
Använd en nagelbandssticka för att försiktigt peta ned nagelbanden mot nagelbädden. Var lätt på handen så att du inte trycker hårt på nagelbädden, det kan resultera i att nageln blir deformerad.

 Ta bort flisor
Har du flisor vid nagelbanden kan du använda en nagelbandsax för att ta bort dem.

 Smörj in
Smörj in nagelbanden och naglarna med nagelbandskräm. Det ger naglarna extra näring och håller nagelbanden mjuka och smidiga. Avsluta med att applicera en fet handkräm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0