* R'licious tipsen!




Så får du vackra läppar

Lider du av torra, fnasiga läppar? Med några enkla knep kan du snabbt få dem i form igen.

I kallt och blåsigt vinterväder blir huden lätt torr, och läpparna är inget undantag. Irriterade, flagnande läppar är ingen hit, men som tur är går problemet ganska lätt att åtgärda. Så här gör du.

 Slicka inte

Att slicka på läpparna må göra att de känns mjukare för stunden, men kan i längden göra problemet värre. Ju mer du slickar, desto mer uttorkade blir dina läppar.

 Smörj in munnen
Ett vårdande läppbalsam, som Lypsyl eller Försvarets hudsalva, ger dina läppar den fukt och det fett de behöver för att bli mjuka igen. Ha alltid ett i fickan eller handväskan för att applicera vid behov, till exempel efter att du ätit eller druckit någongting. Smörj också gärna in läpparna precis innan du går och lägger dig, så att ceratet för verka under natten. Nästa morgon vaknar du med mjuka läppar igen!

 Peela läpparna
Flagnande hudlager på läpparna ser inte fräscht ut, men med lite exfoliering kan du avlägsna döda celler. Var dock försiktig så att du inte irriterar de känsliga läpparna. Peela efter en dusch, då läpparna är mjuka och fuktiga. Gnid försiktigt en handduk eller blöt tandborste i cirkelrörelser över läpparna. Smörj in dem ordentligt efteråt.

 Testa en hemmakur
Olivolja, honung och aloe vera sägs vara toppen för att återfukta läpparna igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0