* R'licious tipsen!




Akta dig för sommardrickandet

När solen gassar tenderar alkoholkonsumptionen att öka. Det kan leda till hälsoproblem - och inte minst ovälkomna extrakilon.

Alkohol är ett av de största hoten mot din bikinikropp under årets strandsäsong. Vi tenderar nämligen att dricka mer under sommaren, något som har negativ inverkan på vikten.

Det är lätt att
det blir roséluncher på uteserveringar, vinpicknick i parken, afterwork var och varannan solig jobbdag och fest kväll efter kväll under semestern.

Alkoholen är i sig kaloririk, särskilt om du väljer söta drinkar. Du tenderar också att bli mer sötsugen när du dricker och berusningen kan påverka omdömet och få dig att struna i de normala spärrarna för vad du brukar äta. Dagen efter ropar kroppen efter fett och salt och du blir liggande i soffan i stället för att ge dig iväg till gymmet eller ut i löpspåret. Alkoholen sänker dessutom fettförbränningen.

Kort sagt: det ständiga alkoholdrickandet under sommaren kan bli en ond cirkel som leder till extrakilon. Så hur gör man om man vill njuta av sommar och uteserveringskvällar, men ändå hålla vikten? Lösningen heter måttfullhet.

Bestäm dig i förväg
för hur mycket du ska dricka och håll dig till det. Välj hellre vin än drinkar och nöj dig med ett eller två glas. Därefter kan du gå över till ett smaksatt mineralvatten eller en färskpressad juice. Försök också att komma iväg och röra dig regelbundet, det kan väga upp sena grillkvällar och glass i solstolen.

(Källa: improv.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0