* R'licious tipsen!




Så svalkar du kroppen

När termometern visar varma plusgrader är det många som behöver en hjälpande hand för att svalka av kroppen. Ingen tycker att det är speciellt kul med ringar under armarna, men det är tyvärr ett vanligt problem.

Svett är kroppens sätt att coola ner sig så att vi inte ska överhettas. När vi motionerar eller vistas i hög värme jobbar våra körtlar extra mycket. Svettkörtlar finns över hela kroppen och producerar vatten till 99,5 procent.

Det finns även en annan variant av svettkörtlar, exempelvis under armhålorna, de producerar inte mycket vätska, men de innehåller ämnen som till exempel salter, proteiner och mjölksyror. Det är när hudens bakterier bryter ner ämnena som den karakteristiska svettlukten uppkommer.


Så blir du kvitt problemet

 Luftiga kläder och skor

Slimmade kläder gör att svetten klistras fast på huden och lägger sig som en tunn hinna under plagget. Luftiga kläder andas bättre och blir därmed svalare. För fötterna är det bäst att undvika täta skor.

 Deodorant
Satsa på en deodorant som innehåller bakteriehämmande ämnen som förhindrar dålig lukt. Antiperspiranten innehåller ett aluminiumsalt som täpper till porerna så att svettproduktionen dämpas. Absolut Torr på Apoteket är en av de mest effektiva produkterna på marknaden.

 Injicera botox

En populär metod för att bli av med transpirationen en gång för alla är att injicera botox i svettkörtlarna. Botox förlamar körtlarna och redan efter några dagar upphör svettningen. Behandlingen fungerar allra bäst i armhålorna och håller i sig i genomsnitt nio månader. Ett bra alternativ för den som svettas riktigt mycket.

 Välj naturliga material
Syntetiska textiler skapar lättare andnöd för huden. Bomull och linne andas bra. Undvik plagg i nylon och skor i gummi.

(Källa: improvm.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0